MitID - hjælpen er på vej!

Nyt fra Senior IT Amager


Få MitID hos os! - Vi hjælper!

Vi hjælper dig med at få oprettet dit MitID hurtigt. Også selvom du endnu ikke har fået besked fra banken.

Du behøver IKKE pas for at få MitID. Du behøver ikke en ny telefon for at få MitID


Ventetid hos BorgerService

Borgerservice er i øjeblikket 'lagt ned' af de mange, der skal 'legitimeres' til MitID, og der er lang ventetid.

Kan du slippe for turen til BorgerService? Ja - måske. Kun hvis du i januar 2022 har modtaget et brev om det fra Digitaliseringsstyrelsen gælder det dig. Men alt for mange henvender sig til Borgerservice. Hvorfor?

Jo - forvirringen skyldes, at alle der brugte NemID app'en fik en meddelelse i app'en, at de skulle 'legitimeres' ('opdatere NemID'). Og det kunne gøres ved at scanne pas med telefonen. MEN ...det var en generel meddelelse til alle der havde NemID-app'en på telefonen - også til dem, der ikke behøver denne opdatering/legitimation. Så rigtig mange har allerede et opdateret NemID og behøver slet ikke denne legitimering!

Du skal ikke købe ny telefon for at bruge MitID! - MitID kan sagtens køre på ældre telefoner!

  • iPhone - Der har været den misforståelse, at MitID kræver mindst iPhone 7 for at fungere. Det er ikke korrekt. MitID kører fint på ældre iPhones - eneste krav er, at det kan køre IOS version 12, og det betyder, at har du iPhone 6s, 6 og 5s, så kan de sagtens benyttes til MitID.

  • Android-Telefoner - Her er kravet blot, at den kører Android version 7. Så ældre Android telefoner fungerer fint. (se i indstillinger under 'om', hvilken version du kører)

  • Scanning af pas er IKKE nødvendigt for at få MitID

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Senior IT Amager et et netværk der underviser og hjælper seniorer med IT - gratis. Vi har eksisteret i 12 år.

Du er velkommen til at komme forbi os i Foreningshuset onsdage mellem kl. 10 - 12. Foreningshuset ligger på Sundholm, Sundholmsvej 8 - lige indenfor porten overfor Brigadevej. Der står et stort 8-tal på døren.

Når du har fået oprettet dit MitID, viser vi dig hvordan du bruger det....også gerne flere gange. Du vil opleve, at det er meget let at anvende.

Ved oprettelsen skal dit NemID anvendes (nøglekort eller app). Du kan også selv oprette dit MitID. Skriv til os på mailadressen nævnt nedenfor, så sender vi dig vejledningen. Eller ring, såfremt du foretrækker telefonen.