Onsdags-IT

17. juni 2020

Kære onsdags IT' er,

Så er vi klar til en ny onsdag, hvor vi glæder os til at se dig.

Husk selv at tage kaffekop med. For at undgå eventuel smitte, så må du ikke selv skænke kaffe. Vi udpeger en 'kaffist', som sørger for afspritning af kanden før og efter vor brug - OG SOM SKÆNKER KAFFE TIL OS ALLE.

KØKKENET MÅ IKKE BRUGES!


Programmet ser sådan ud:

  • Et eksempel på afpresning.....så har jeg igen modtaget et forsøg....og de kender endda mit (gamle) kodeord. Eksemplet viser bare hvor vigtigt det er er IKKE at genbruge sit kodeord på flere sider.

  • E-boks siger du skal installere en app på mobilen.........hvad er nu det? E-boks forlanger da aldrig sådan noget....er der svindlere i gang....?

  • Når du er i din Google Mail, har du i side-menuen let adgang til Meet og Chat. Men hvad nu hvis du synes Meet og Chat optager megen plads i menuen...kan du flytte dem...eller helt fjerne dem...ja, Lis...det kan du!

  • Og nu kan du i øvrigt meget let indstille din Gmail på mange forskellige måder.....

  • Vi har alle lært at bruge Meet....vi har oplevet det.....kan du huske støjen, når en flyttede rundt på kaffekoppen eller spiste småkager...? Google bruger maskinlæring til at fjerne baggrundstøjen. Vi ser et eksempel.

  • TeamViewer - et smart måde at få hjælp til din computer. Skal du have installeret noget på din computer.....både ja og nej. Vi ser hvordan du kan få hurtig adgang til hjælp.

  • Har du driverproblemer? En 'driver' er en fil, der fortæller et program eller den 'dumme computerkasse', hvordan det/den skal opføre sig. Vi tager et kig på det som oplæg til næste gang, hvor vi går dybere ind i din computer og ser på Kontrolpanel, Enhedshåndtering, sikkerhedskopiering af systemfiler, og oprettelse af 'gendannelsespunkter' - og så hvordan du kan få en 'frisk start' med installering af en helt frisk ny windows 10.


Mange hilsner

Birgit, Claus, Nick og Frederik